Matematik

HJÆLP!

01. april 2019 af AnnaRit - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke finde ud af disse opgaver...

Om to træningsbolde oplyses det, at en har højde 0,45 m og rumfang 48 L, mens den anden har højde 0,85 m og rumfang 332 L. Det formodes, at sammenhængen er R=b*h^a

hvor h er højden m°alt i m, mens R er rumfang m°alt i L.

a) Bestem tallene a, b.

b) Det oplyses, at en tredje træningsbold har højde 0,65 m. Bestem rumfanget af denne bold.

c) Om to træningsbolde vides det, at højden af den største bold er 40% større end højden af den lille bold. Hvor mange procent større er rumfanget af den store bold end rumfanget af den lille bold? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2019 af peter lind

a)Sæt de to sæt tal ind i ligningen. Du hat nu to ligninger med to ubekendte. Dividerer du de to ligninger med hinanden går b ud

b) sæt hølden for bolden ind i ligninen

c) Løs lignihgen R(1+r) = b(h(1,4)a dividerer du dem med hinanden går b og h ud


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. april 2019 af ringstedLC

a) Opstil oplysningerne i to ligninger med to ubekendte:

\begin{align*} R &= b\cdot h^{a} \\ 48 &= b\cdot 4.5^{a} \\ 332 &= b\cdot 8.5^{a} \Updownarrow \\ \frac{48}{332} &=\frac{4.5^{a}}{8.5^{a}}= \left (\frac{4.5}{8.5} \right )^{a}\Updownarrow \\ \ln\left (\frac{48}{332} \right ) &=a\cdot \ln\left (\frac{4.5}{8.5} \right )\Updownarrow \\ a &= \frac{\ln\left (\frac{48}{332} \right )}{\ln\left (\frac{4.5}{8.5} \right )}=3.04 \\ 48 &= b\cdot 4.5^{3.04} \\ b &= \frac{48}{4.5^{3.04}}=0.5 \\ R &= 0.5\cdot h^{3.04} \end{align*}


Svar #3
01. april 2019 af AnnaRit

EJ TUSIND TAK!!! Jeg forstår stadigvæk ikke opgave c?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2019 af peter lind

Hvis du dividerer lignngen med den oprindelige ligning får du

1+r = 1,4a


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.