Matematik

Uafhængige hændelser

04. april 2019 af madsen3000 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er virkelig ringe til hændelser og kan ikke finde ud af denne opgave, håber nogen kan hjælpe.

Om de to uafhængige hændelser A og B gælder, at

p(AUB)=0,76 og p(B)=p(A)+0,2

a) Bestem p(A), p(B), og p(B\A).

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2019 af peter lind

Når hændelsernne er uafhængige gælder der at P(A)+P(B) = P(A∪B) og P(B\A) = P(B)


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. april 2019 af oppenede

p(A ∪ B) = 0,76   betyder at hændelse A og/eller B indtræffer med 76% sandsynlighed.
p(B) = p(A) + 0,2   betyder at hændelse B er 20% mere sandsynlig end hændelse A.

At A og B er uafhængige betyder at sandsynligheden for at både A og B indtræffer er produktet af sandsynlighederne for A og B hver især. Dvs. P(A ∩ B) = P(A)P(B)

Der gælder altid P(A ∪ B) = P(A) + P(B) - P(A ∩ B).

Markeret med fed er der dermed 4 ligninger med 4 ubekendte, og 2 af de ubekendte er P(A) og P(B), så start med at løse ligningssystemet.

#1
Når hændelsernne er uafhængige gælder der at P(A)+P(B) = P(A∪B) og P(B\A) = P(B)

Hvis A og B har sandsynlighed 1, så er de altid uafhængige, og P(A ∪ B) = 1 ≠ P(A) + P(B) = 2.
P(B\A) = P(B) passer heller ikke! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2019 af AMelev

Jf. #2 P(A ∪ B) = P(A) + P(B) - P(A∩B) og P(A∩B) = P(A)·P(B), da A og B er uafhængige.
Indsat: 0.76 = P(A) + P(A) + 0.2 - P(A)·(P(A)+0.2)
Løs ligningen mht. P(A)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2019 af peter lind

 Vi har mulige udfaldsrummet {0, 1, 2, 3} hver med sandsynligheden 1/4

Lad A = {0,1} B={2, 3} A∪B =  {0, 1, 2, 3}  A∩B = Ø

P(A) = P(B) = ½   P(A∪B) = 1 ≠ P(A)+P(B)-P(A)*P(B) = 3/4

#2 har ret i at P(A ∪ B) = P(A) + P(B) - P(A ∩ B) men P(A ∪ B) = 0

Se iøvrigt formel 243 side 40 i formelsamlingen


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2019 af AMelev

#4 A og B er  uafhængige - ikke disjunkte.


Skriv et svar til: Uafhængige hændelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.