IT

Regnestykke til Excel

06. april 2019 af csjndt (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hajsa

Jeg skal lave et regnestykke i Excel er der nogle der kan hjælpe?

Regnestyket ser sådan ud hvis det bliver regnet ud på nomal vis.

Tid: 2,40 = 2 min og 40 sek. = 160 sek. som skal gamges med en faktor i dette tilfælde er det 0,59

Altså 160 x 0,59 = 94,4 sek. som er 1 min og 34,4 sek. ≈ 1,34 Tid.

Det der er vigtig her er de to tal der er understreget son skulle være start og slut resultat. Hvordan stiller jeg det op i Excel? er der nogle der kan hjælpe? på forhånd tak.

Mvh csjndt


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2019 af Capion1

Det er ikke godt at benytte komma, da min og sek ikke er decimaldele af en time.
2 min 40 sek bør i stedet skrives med et kolon, altså 2:40.
Skal sluttiden anføres som starttiden plus 0,59 gange starttiden?


Svar #2
06. april 2019 af csjndt (Slettet)

Hej igen

Kolon er også ok altså 2:40

De 0,59 er en faktor det kunne også være 1,7 der skal ganges med 160 sek. som er de 2:40 min.

Det som jeg godt kunne tænke mig var start 2:40 og et slut resultat 1:34 hvis det var 0,59 der er faktoren.

Ved godt det bliver noget af et regnestykke men hvordan skal formlen se ud i Excel?

Mvh csjndt


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2019 af Capion1

# 1 sidste linje er dog sikkert ikke dét, du mener,
men:
Man indtaster 2:40 og Excel skal beregne (2:40)·0,59 og udskrive 1:34,4  ?
Er indtastningen altid under 1 time?
Skal sekunder være med decimaldele?


Svar #4
06. april 2019 af csjndt (Slettet)

Hej igen

Ja der er ikke noget over 1 time, der er kun min. og sek.

De 2:40 skal laves om til sek. altså 160 sek. der skal ganges med denne faktor i dette tilfælde 0,59

Så derfor 160 x 0,59 = 94,4 sek. der igen skal laves om til min. 1:344 kunne det være muligt at afrunde med to dicimaler? altså 1:34

Giver det mening?

Mvh csjndt


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2019 af ringstedLC

Indtast 2:40 i et felt. Det bliver automatisk formateret som "klokkeslæt". Indtast 0,59 i et andet felt og gang de to felter i et tredje felt. Dette skal du selv formaterer til "klokkeslæt". Så stemmer det.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2019 af Capion1

Du må nok have både timer, min og sek med i indtastningen:
 Formatér klokkeslætformat 00:00:00 i celle A1 og indtast  00:02:40
 Formatér talformat 0 decimaler i celle B1 og indtast  =A1        (skjul indholdet i cellen)
 Formatér klokkeslætformat i celle C1 og indtast  =B1*0,59


Svar #7
06. april 2019 af csjndt (Slettet)

Hej igen

Det vil jeg prøve, kanon og tak.

Mvh csjndt


Skriv et svar til: Regnestykke til Excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.