Matematik

Retvinklede trekanter

09. april 2019 af lilconfused (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har sat lidt fast i 2 opgave i emnet "Retvinklede trekanter".

Opgave 113
Et sekskantet skruehoved er udformet som vist på figuren. Målet e = 27,7 mm
Du skal bestemme nøglevidden s.

Opgave 114
En kileremsskive har spordimensioner som vist på figuren. Målene er i mm.
Du skal bestemme afstandene a og b.

Jeg har fået a til at være 1,8 mm

Håber der er nogle der kan hjælpe mig med at forstå den, tak på forhånd :)


Billederne af figurene er vedhæftet.

Vedhæftet fil: Opgave 113 & 114 (1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2019 af peter lind

113) Se på den retvinklede trekant, der dannes af den vandrette linje fra centrum ud til kanten af skruen. linjen og halvdelen af kanten af skruen op til næste kant og derfra linjen fra cetrum. Centervinklen er 30º, hypotenusen er ½e og den vandrette katete er ½s


Svar #2
09. april 2019 af lilconfused (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2019 af peter lind

Hvad kan du ikke forstå. Er det den trekant jeg henviser til? er det vinklen eller siderne


Svar #4
09. april 2019 af lilconfused (Slettet)

Det med centervinklen


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. april 2019 af StoreNord

Da hjørnevinklerne er 120 grader, er trekantens øverste vinkel 60 grader.
Derfor er den lille vinkel, centervinklen 30 grader.


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. april 2019 af peter lind

Der er 6 kanter så en kant dækker 360º/6 = 60º. Det hale af dette er 30º


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. april 2019 af StoreNord

Afstanden mellem f og g er 17,5

Skærmbillede fra 2019-04-09 23-53-59.png


Svar #8
10. april 2019 af lilconfused (Slettet)

#6

Der er 6 kanter så en kant dækker 360º/6 = 60º. Det hale af dette er 30º

Tak for hjælpen i opgave 113, fik den til det korrekte svar :)


Svar #9
10. april 2019 af lilconfused (Slettet)

#7

Afstanden mellem f og g er 17,5

Skærmbillede fra 2019-04-09 23-53-59.png

Jeg må dsv. ikke bruge geogebra til matematik opgaverne... Har du eventuelt en anden metode?


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. april 2019 af StoreNord

Lav en tegning. Det er det eneste, jeg har gjort.
Hvis du så anvender cosinusrelationen, kan du da i hvert fald beregne siderne i min store trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. april 2019 af StoreNord

Når du har de store sider og den nederste vinkel, kan du finde arealet af den store trekant.
Det areal er også ½hg. Så kan du finde højden.
Derefter skal du udnytte, at de to trekanter er ensvinklede og finde b.


Skriv et svar til: Retvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.