Matematik

Opgave 536 + 542: Bestem en ligning for den tangent, der er parallel med linjen med ligningen 3y+27=9x

15. april 2019 af Lykke93 - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til opgave 536 spørgsmål 3 og opgave 542 - gerne med en god beskrivende forklaring. 

De er ved hæftet. 

Hvis jeg har lavet noget forkert i de 2 første opgaver må i gerne sige til også. Jeg er helt stået af på differentialregning. 

Vedhæftet fil: 1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2019 af ringstedLC

Nej, du er ikke ...

Vedhæft et billede næste gang, det er så bøvlet med Word.

536, 1.: OK, men du bør ligesom i 2. tilføje den generelle tangentligning.

       2.: Der mangler et y = for at de ensbetydende pile holder og så har du regnet forkert i sidste linje.

       3.: Omskriv ligningen og gør som i 2.:

\begin{align*} 3y+27 &= 9x\Updownarrow \\ y &= 3x-9\Downarrow \\ f'(x) &= 3 \end{align}

  542: Omskriv ligningen, sæt a lig f'(x) og løs mht. x:

\begin{align*} 4y-12x+13 &= 0\Updownarrow \\ y &= 3x-\tfrac{13}{4} \\ f(x) &= (x-1)^2+2\Downarrow \\ f'(x) &= 2x-2 \\ 2x-2 &= 3\Updownarrow \\ x &= 2.5 \\ f(2.5) &= (2.5-1)^2+2=4.25\Downarrow \\ (x,\,y) &= (2.5,\,4.25) \end{align}


Svar #2
19. april 2019 af Lykke93

opg. 536 - 3: 

Hvorfra  ved jeg at det er f'(x) =3 jeg skal finde? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. april 2019 af Capion1

Isolér y i linjens ligning.
Koefficienten til x er da lig med hældningskoefficienten 3 til linjen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. april 2019 af ringstedLC

#2: To parallelle linjer har samme hældning a. Og linjens a er...


Skriv et svar til: Opgave 536 + 542: Bestem en ligning for den tangent, der er parallel med linjen med ligningen 3y+27=9x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.