Matematik

Vektor

16. april 2019 af ty16 - Niveau: A-niveau

Hej. Nogen som kunne hjælpe med spørgsmål c i vedhæftede fil.. 

Forstår simpelhen ikke hvordan den skal laves...

Vedhæftet fil: Opgave L.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april 2019 af mathon

c)
             \small \overrightarrow{r}(t)=\begin{pmatrix} t^3-2t^2\\t^2-t \end{pmatrix}\quad -5<t<5

              \small \overrightarrow{r}{\, }'(t)=\begin{pmatrix} 3t^2-4t\\2t-1 \end{pmatrix}

              \small \widehat{\overrightarrow{r}}(t)=\begin{pmatrix} t-t^2\\t^3-2t^2 \end{pmatrix}

              \small \overrightarrow{r}{\, }'(t)\cdot \widehat{\overrightarrow{r}}(t)=\begin{pmatrix} 3t^2-4t\\2t-1 \end{pmatrix}\cdot\begin{pmatrix} t-t^2\\t^3-2t^2\\ \end{pmatrix}=-t^4+2t^3-2t^2

               \small A_M=\tfrac{1}{2}\cdot \left |\int_{\frac{1-\sqrt{5}}{2}}^{\frac{1+\sqrt{5}}{2}}(-t^4+2t^3-2t^2)\mathrm{d}t \right |


Svar #2
16. april 2019 af ty16

Tak ! :-)


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.