Matematik

Tangenten

23. april 2019 af jose3582 (Slettet) - Niveau: A-niveau
En funktion er givet ved
f(x) = ln(x)+x+3

A) bestem en ligning for tangenren til grafen for f i punktet P(2,f(2))

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2019 af janhaa

P = (2, ln(2)+5)

f ' (x) = 1 + (1/x)

f ' (2)= 1,5

y - ln(2)-5 = 1,5(x-2)

y = 1,5x + 2 + ln(2)


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. april 2019 af Mathias7878

Benyt formlen for tangentens ligning 

y = f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0)

hvor

x_0 = 2

- - -

 

 


Skriv et svar til: Tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.