Matematik

FP10 stigning procent geogebra

24. april 2019 af Noel22 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen
Vi sidder lige midt i en FP10 problemregning, jeg har det problem at jeg har lidt svært med funktioner

Opgaven lyder sådan
 

"Du skal vise med beregning, at antallet af dådyr, der er blevet skudt, i gennemsnit er vokset med 2,5%om året fra 1945 til 2015"
Jeg bruger geogebra men jeg synes det er lidt svært f(x)=x+2,5% er hvad jeg tænker men der er et eller andet galt 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2019 af peter lind

Du må da have et eller andet at gå ud fra. Noget du kan bruge som grundlag for beregningen. Kan vi ikke få hele opgaven?


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. april 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2019 af AMelev

Da der er tale om gennemsnitlig årlig procentvis tilvækst, kan du benytte fremskrivningsformlen
K_n=K_0(1+r)^n Divider på begge sider med K0)
\frac{K_n}{K_0}=(1+r)^n Tag den n'te rod på begge sider
\sqrt[n]{\frac{K_n}{K_0}}=1+r Træk 1 fra på begge sider
\sqrt[n]{\frac{K_n}{K_0}}-1=r Indsæt og beregn

n = Antal år fra 1945 til 2015
Kn = Antal dådyr i 2015
K0 = Antal dådyr i 1945
r = årlig vækstrate, som du skal omregne til årlig vækstprocent


Skriv et svar til: FP10 stigning procent geogebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.