Matematik

Bestemmelse af omkreds ud fra ensvinklede trekanter

25. april 2019 af meitner - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg sidder med vedhæftede opgave og ved ikke hvordledes man beregner omkredsen af den samlede firkant. Jeg kan udmærket godt finde den sidste side i trekant ABD, men jeg har lidt problemer med at finde sidelængderne i trekant BCD. Skal man først finde størrelsesforholdet mellem de to trekanter?

- tak for hjælp på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. april 2019 af mathon

          \small \small \small \begin{array}{lllll} \left |AD \right |=\sqrt{10^2-6^2}=8\\\\ \textup{skalafaktor ABD} \rightarrow \textup{ BCD:} \qquad\frac{6}{10}=0.6\\\\ \left | CD \right |=0.6\cdot 6=3.6\\\\ \left | BC \right |=0.6\cdot \left | AD \right |=0.6\cdot 8=4.8\\\\ \end{array}


Svar #3
25. april 2019 af meitner

Tak, jeg var nemlig heller ikke sikker på, om størrelsesforholdet skulle beregnes som 6/10 eller omvendt..


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2019 af ringstedLC

Det spiller ingen rolle, bare du holder styr på hvilken vej faktoren gælder.


Skriv et svar til: Bestemmelse af omkreds ud fra ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.