Fysik

Opgave 3 (20%)

29. april 2019 af smolovJr - Niveau: B-niveau

Hej SP 
Jeg sidder og er igang med et eksamenssæt, hvor jeg er nået til opgave 3 som volder problemer. 
Tak for hjælpen, på forhånd. :-)
 

Vedhæftet fil: ScreenHunter 28.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2019 af mathon

Er du til eksamen?


Svar #2
29. april 2019 af smolovJr

Nej, det er først om lidt over en månede :-) 
Sidder og laver gamle eksamenssæt for at blive hurtigere til sættene, finde ligheden mellem diverse sæt osv. Men denne opgave driller en smule. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2019 af mathon

\begin{array}{lllclclcr} a)&\textup{tiden:}&t&=&\frac{2.5\; km}{5\cdot 10^3\; \tfrac{km}{3600\; s}}&=&\frac{10^{-3}\cdot 3600}{2}\; s&=&1.8\; s\\\\ b)&\textup{kinetiske energi:}&E_{kin}&=&\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2&=&\frac{1}{2}\cdot \left ( 12\; kg \right )\cdot \left ( 1388.89\; \frac{m}{s} \right )^2&=&11.57\; MJ\\\\ c)&\textup{konstant acceleration:}&a&=&\frac{v^2}{2s}&=&\frac{ \left ( 1388.89\; \frac{m}{s} \right )^2}{2\cdot (7.5\; m)}&=&1.286\cdot 10^5\; \frac{m}{s^2}\\\\ d)&\textup{effekten:}&P&=&m\cdot a\cdot v&=&\left ( 12\; kg \right )\cdot\left ( 1.286\cdot 10^5\; \frac{m}{s^2} \right ) \cdot \left ( 1388.89\; \frac{m}{s} \right )&=&2.143\; GW \end{array}


Skriv et svar til: Opgave 3 (20%)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.