Matematik

Differentialregning

29. april 2019 af Studieportalensnoob (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har virkelig brug for hjælp til denne opgave

Funktionen f er givet ved

f(x)=b*ax

hvor tallene a og b er positive.

Det oplyses at grafen for f skærer andenaksen i punktet P(0,4) og at f(2)=36

a) Bestem a og b


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2019 af peter lind

Så har du

4 = b*a0

2 = b*a36

Løs disse ligninger


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. april 2019 af Mathias7878

Hej

Dit spørgsmål har ikke noget at gøre med differentialregning, men i stedet for, hvordan man bestemmer a og b i en eksponentiel funktion ud fra to givet punkter.

Du ved, at

P(0,4) = (x_1,y_1)

samt

  f(2) = 36 = (x_2,y_2)

hvorfra du kan bestemme a og b vha

  a = \sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}}

samt

  b = \frac{y_1}{a^{x_1}}

- - -

 

 


Svar #3
29. april 2019 af Studieportalensnoob (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.