Matematik

Funktioner og grafiske forløb

29. april 2019 af sike (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået et spørgsmål som hedder "Forklar hvordan man beskriveren funktions monotoniforhold i et begrænset interval og inddrag et ekstrema. 
Beskriv det grafiske forløb for en funktion af typen f(x)=a^2+bx+c

er ærligt lidt lost lige nu :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2019 af PeterValberg

Jeg tænker, at det er meningen, du skal redegøre for,
hvordan man bestemmer monotoniforhold for en funktion,
dette kan vel gøres i generelle vendinger.
Herefter forestiller jeg mig, at du demonstrerer det med et
praktisk eksempel, - der er her bedt om en funktion af typen
f(x) = ax2 + bx + c
hvor du så selv vælger værdierne for a, b og c

Se video nr. 8, 9, 10 og 11 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
30. april 2019 af sike (Slettet)

hm, sidder og ser videoerne, synes godt nok at det virker besværligt haha


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2019 af mathon

...og benyt
                         \small f(x)=ax^2+bx+c=a\left (x+\tfrac{b}{2a} \right )^2+\tfrac{-d}{4a}\qquad a\neq0

   eller
                         \small f{\, }'(x)=2ax+b=0

                                        \small x=\frac{-b}{2a}


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2019 af juliekøbenhavn02 (Slettet)

Har du regnet opgaven?


Skriv et svar til: Funktioner og grafiske forløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.