Matematik

Skæringspunkt for to linger

30. april 2019 af TKCA1 - Niveau: B-niveau

Er der nogen, der kan hjælpe? Det er i orden med hjælpemidler. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2019 af PeterValberg

Se video nr. 24 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2019 af AMelev

Ret lige din profil, så den passer. 9. klasse og B-niveau passer ikke sammen.

Kald de to parametre forskelligt, fx t og s.
Sæt de to x-udtryk samt de to y-udtryk lig med hinanden og løs de to ligninger mht. t og s.
Indsæt den ene af de fundne parameterværdier (t) i den tilsvarende parameterfremstillling for at bestemme skæringspunktet (x,y). Tjek med den anden (s).


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2019 af mathon

1. A

               \begin{array}{lcl} 4+t&=&2+s\Leftrightarrow 2s=4+2t\\ 2+3t&=&-3+2s\\ 2+3t&=&-3+4+2t\\ t&=&-1\\\\ s&=&2+t\\ s&=&2+(-1)=1 \end{array}

kontrol:
               \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 4\\2 \end{pmatrix}+(-1)\cdot \begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\-1 \end{pmatrix}

               \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\-3 \end{pmatrix}+s\cdot \begin{pmatrix} 1\\2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\-3 \end{pmatrix}+1\cdot \begin{pmatrix} 1\\2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\-1 \end{pmatrix}


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. april 2019 af mathon

1. B

               \begin{array}{lcl} 1+t&=&7-s\Leftrightarrow 2s=12-2t\\ 2+3t&=&2s\\ 2+3t&=&12-2t\\ 5t&=&10\\ t&=&2\\\\ 1+2&=&7-s\\ s&=&2+(-1)=1 \\ s&=&4 \end{array}

kontrol:
               \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 1\\2 \end{pmatrix}+2\cdot \begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\8 \end{pmatrix}

               \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 7\\0 \end{pmatrix}+4\cdot \begin{pmatrix} -1\\2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 7\\0 \end{pmatrix}+ \begin{pmatrix} -4\\8 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\8 \end{pmatrix}


Skriv et svar til: Skæringspunkt for to linger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.