Matematik

Hjælp til matematik opgave

02. maj 2019 af annahenriksenn - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har en aflevering for i matematik, og sidder med den sidste opgave, som jeg simpelthen ikke kan finde ud af. Håber i kan hjælpe. Jeg bruger btw programmet maple. 

OPGAVEN: 

I en model for udviklingen i vægten af hunkalkuner fra en bestemt race gælder, atf(t)=0.0038*t^4-0.42*t^3+12.12*t^2+24.13*t+16.67, 0\leq t\leq 52
Hvor f(t) er vægten af hunkalkunen (målt i gram) og t er alderen af hunkalkunen (målt i uger). 

a) Tegn grafen for f. 

b) Benyt modellen til at bestemme den alder hunkalkunen har, når den opnår sin maksimale vægt. 

c) Bestem f'(10)


Svar #2
02. maj 2019 af annahenriksenn

Tak. Men det jeg ikke kan finde ud af er at tegne den i maple, så kan ikke rigtig bruge dit link. 

I opgave b står der man skal bruge modellen til at bestemme alderen, så må vel ikke gøre det med f'(t)=0???


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2019 af janhaa

ok, fra grafen t = 30 gir max vekt


Svar #4
02. maj 2019 af annahenriksenn

Tak for hjælpen :))


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.