Matematik

Hjælp til matematik opgave

02. maj 2019 af annahenriksenn - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med en matematik aflevering, hvor der er en sidste opgave jeg simpelthen ikke kan finde ud af. Håber i kan hjælpe. Jeg bruger btw programmet maple. 

OPGAVEN: 

Tabellen viser det årlige antal af tvangsopløste selskaber for en række år. 

Årstal:                                                      2006  2007  2008  2009
Årlige antal af tvangsopløste selskaber: 2180  2955  3698  5530

a) Indfør passende variable, og benyt tabellens data til at opstille en eksponentiel model, der beskriver det årlige antal af tvangsopløste selskaber som funktion af antal år efter 2006. 

b) Benyt modellen til at bestemme antallet af tvangsopløste selskaber i 2012.

c) Benyt modellen til at bestemme, hvor lang tid der går, før det årlige antal af tvangsopløste selskaber kan forventes at være fordoblet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2019 af MatHFlærer

Skriv

\texttt{with(Gym):}

\texttt{X:=[0,1,2,3]:;Y:=[2180,2955,3698,5530]}

\texttt{f(x):=ExpReg(X,Y,x)}:

Og så skal du bare skrive f(x) i Maple, og du har en forskrift. 


Svar #2
02. maj 2019 af annahenriksenn

Tak :) 

Hvordan laver jeg opgave c? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2019 af MatHFlærer

Brug fordoblingskonstanten

T_2=\frac{\ln(2)}{\ln(a)}

:)


Svar #4
02. maj 2019 af annahenriksenn

Men må jeg godt udregne den med formlen, når der står at man skal benytte modellen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2019 af oppenede

'Benyt modellen' betyder at du skal lade a og b være de værdier som du fik dem til i regressionen.


Svar #6
02. maj 2019 af annahenriksenn

Nårh okay, tak for det!


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.