Matematik

Reducere brøk

05. maj 2019 af jlj95 - Niveau: B-niveau

Det driller mig lidt med at reducere den her brøk:

\frac{\frac{4}{3}*6+\frac{1}{3}-1}{\sqrt{(\frac{4}{3})^2+1}}

Der står \frac{22}{5} er løsningen. Jeg gør et eller andet forkert. Er der en der vil hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2019 af OliverHviid

\frac{\frac{4}{3}*6+\frac{1}{3}-1}{\sqrt{(\frac{4}{3})^2+1}} = \frac{\frac{22}{3}}{\sqrt{(\frac{25}{9})}}= \frac{\frac{22}{3}}{\frac{5}{3}}= \frac{22}{3}*\frac{3}{5} = \frac{66}{15} = \frac{22}{5}

Hvis du har spørgsmål til mellemregningerne, så må du lige skrive tilbage.


Svar #2
05. maj 2019 af jlj95

Tak, nu er jeg med :)

Skriv et svar til: Reducere brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.