Matematik

Vægttab i procent?

08. maj 2019 af mariestuart - Niveau: 8. klasse

Hej - min opgave lyder sådan her:

Siden han startede træningen, er hans vægt faldet fra 80 til 70. Hvad er hans vægttab i procent. 

Jeg ved godt, hvordan jeg skal regne den ud uden lommeregner - men jeg er i tvivl om, hvad jeg skal gøre, når jeg sidder til prøven uden hjælpemidler. 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2019 af Mathias7878

Hej

Jeg ved ikke, om du vil få stillet sådan en opgave til prøven uden hjælpemidler, men hvis du gør, er meget jeg sikker på, at tallene vil være mindre, så du lettere kan overskue det.

Ellers er princippet jo det samme som med lommeregner.

- - -

 

 


Svar #2
08. maj 2019 af mariestuart

Oh, okay. Jeg fik det bare i en øveprøve, og der kunne jeg ikke finde svaret. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2019 af mathon

                      \small \begin{array}{llllll} \textup{v\ae gttab:}&(80-70)\; kg&=&10\; kg\\\\ \textup{relativt v\ae gttab:}&\frac{10}{80}=\frac{1}{8}&=&12.5\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Altså regnestykket er 10/80, og så skal man regne det til %.

10/80 kan man hurtigt forkorte til 1/8. Hvis man ikke kan huske udenad at 1/8 = 0,125, så kan man måske tage 0,25 og så halvere det til 0,125 (da 1/8 er halvdelen af 1/4).

Ellers kan man jo altid regne divisionsstykket 1:8 ud. Altså det med at tegne en trappesten og så følge proceduren: Dele, gange, trække fra, hive ned. 

Når man er kommet frem til 0,125, så regner man om til % ved at gange med 100:

0,125 = 12,5%


Svar #5
08. maj 2019 af mariestuart

Ah, okay - mange tak!


Skriv et svar til: Vægttab i procent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.