Matematik

Forklaring på andengradsligning

13. maj 2019 af helenaczyf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til en forklaring på, hvorfor x både kan blive 1 og -2. Jeg får det til 1 og 2, men hvorfor skal 2 være minus?
3x^2+3x-6=0


d=b^2-4ac=3^2-4 \cdot 3 \cdot (-6) = 9-(-72)=81

I tælleren får jeg -3-9, hvilket bliver positivt og jeg får dermed 12 over 6, som er lig med 2.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. maj 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Det skal da være -12 i tælleren.

-3 - 9 = -12


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2019 af Mathias7878

Hvis din ligning er 3x2+3x-6 = 0, så er a = 3 b = 3 og c = -6, hvilket ved brug af formlen for løsning af en andengradsligning giver

  d = b^2-4ac = 3^2-4\cdot 3 \cdot (-6)= 9+72 = 81

samt

  x = \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a} = \frac{-3\pm{9}}{6} = \left\{\begin{matrix} 1\\\ -2 \end{matrix}\right.

- - -

 

 


Svar #3
13. maj 2019 af helenaczyf (Slettet)

Åh, nu forstår jeg. HAr rodet rundt på nogle regneregler med gange og minus, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Forklaring på andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.