Matematik

find y

13. maj 2019 af Karinmadsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

En linje l er givet ved ligningen y = 5*x-9
Vi skal beskrive linjen l ved et punkt og en retningsvektor.

hvordan gør jeg dette


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2019 af peter lind

Vælg to punkter på linjen for eks. for x=0 og x=1. Retningsvektoren fås som vektoren mellem de to punkter


Svar #2
13. maj 2019 af Karinmadsen (Slettet)

tror ikke helt jeg forstår


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2019 af peter lind

Hvis du vælger x = 0 er y=-9 så du har punktet (0, -9) som ligger på linjen


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2019 af ringstedLC

En ret linje har parameterfremstillingen:

\begin{align*} \overrightarrow{r}_{linje} &= \binom{1}{a}\;,\;a\text{ er linjens h\ae ldning} \\ \binom{x}{y} &= \binom{x_0}{y_0}+t\cdot \binom{1}{a} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2019 af AMelev

Supplemet til #4
Grafisk betydning af hældning a for en linje: "1 th ~ a op", dvs. \binom{1}{a} er retningsvektor for en linje med a som hældningskoefficient.

PS! Opdater lige din profil, så uddannelse harmonerer med niveau.


Skriv et svar til: find y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.