Matematik

Monotoniforhold

14. maj 2019 af learaasmussen (Slettet) - Niveau: B-niveau

HVordan skal jeg bestemme monotoniforholdene for denne funktion? i intervallet (1/2 ; 3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2019 af AMelev

Jeg forstår ikke helt, hvad du mener med "i intervallet (1/2;3)". Mener du, at du skal bestemme monotoniforholdene for funktionen i [½,3], eller .... ? Grafen er ikke begrænset til det angivne interval.
Det er smartere at lægge et billede af hele opgaven op, så vi også kan se opgaveteksten.

Aflæs minimumsstedet xmin så godt som muligt.
Funktionen er aftagende i [½,xmin] og voksende i [xmin,3] (hvis altså det var i det interval, den skulle undersøges.)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2019 af peter lind

Du skal bare angive for hvilken x kurven går nedad, når du bevæger dig til højre, angive for hvilken x kurven går opad, når du bevæger dig til højre og hvor den er vandret


Svar #4
14. maj 2019 af learaasmussen (Slettet)

Bestem værdimængden for funktionen f (x) = x + 1/x, (x ∈ 1/2 ; 3)

Er opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2019 af MatHFlærer

Vm(f)=\left[2;\frac{10}{3}\right]

Hvor jeg formoder, at dit interval er x\in\left[\frac{1}{2};3\right], ellers skal værdimængden være anderledes.

Vm(f)=\left[2;\frac{10}{3}\right) hvis x\in\left(\frac{1}{2};3\right)


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2019 af AMelev

Lav ny tråd for ny opgave!

Du angiver intervaller forkert. [½,3]

Værdimængden er de f(x), hvor x  ∈ [½,3]
Tegn grafen for f i området og bestem min(f)
Beregn f(½) og f(3) som øvre værdier - hvilken er størst?
Vm(f) = [min(f),max(f)]


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.