Matematik

Pythagoras

24. maj 2019 af Fatima2904 - Niveau: C-niveau

Hej, kan pythagoras sætningen bevises med cosinusrelationerne? 

Hvis ja, hvorfor og hvordan?

Håber noegn kan forklare mig det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{lll} &c^2=a^2+b^2-2\cdot a\cdot b\cdot \cos(C)\\\\ \textup{for }C=90\degree&c^2=a^2+b^2-2\cdot a\cdot b\cdot \cos(90\degree)=c^2=a^2+b^2&\textup{da }\cos(90\degree)=0 \end{array}


Svar #2
24. maj 2019 af Fatima2904

hvad sker der så med de -2 * a *b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2019 af OliverHviid

Da  cos(90)=0 haves c²=a²+b²-2ab*0, som giver c²=a²+b², da -2ab*0=0


Svar #4
24. maj 2019 af Fatima2904

når okay tak!


Skriv et svar til: Pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.