Fysik

varmekapacitet

06. juni 2019 af choko12345 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvad er varmefylde? 

og er der en formel for den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2019 af janhaa

C=\frac{Q}{m*\Delta T}


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2019 af mathon

                    \small \begin{array}{llll} \textup{varmefylde}\\ \textup{eller}\\ \textup{specifik varmekapacitet:}&c=\frac{Q}{m\cdot \Delta T}\\\\ \textup{varmekapacitet:}&C=m\cdot c=\frac{Q}{\Delta T} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2019 af peter lind

En kort definition. et stofs varmefylde er den mængde energi der skal til for at opvarme 1kg af stoffet 1ºC

Enhed J/(kg*grad celcius)


Skriv et svar til: varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.