Matematik

Dele brøker op i to

08. juni 2019 af meitner - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg tænkte på, hvis man har brøken \frac{a+b}{c*d}  , må man så dele den op således at man har \frac{a}{c*d} + \frac{b}{c*d} ? Og desuden også hvis man har en brøk \frac{a*b}{c*d} om denne så må omskrives til \frac{a}{c} * \frac{b}{d}?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2019 af mathon

                Ja.
              


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. juni 2019 af ringstedLC

Hvis spørgsmålene læses "bagfra", lyder det første:

Hvordan adderes to brøker med samme nævner? Svar: Man skriver brøkerne op på samme brøkstreg.

Og: Hvordan multipliceres to brøker? Man ganger tæller med tæller, og nævner med nævner.

Fordi ligninger gælder begge veje, er svaret "ja".


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2019 af juliepet1 (Slettet)

Man kan sagtens gøre det på begge måder, da hvis man løser/reducerer stykket \frac{a}{c\cdot d} + \frac{b}{c\cdot d} får man \frac{a+b}{c\cdot d} . Dette gælder så selvfølgelig også for dit andet eksempel, da hvis man skal finde produktet af to brøker, ganger nævner med nævner og tæller med tæller :)


Skriv et svar til: Dele brøker op i to

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.