Matematik

Rumdiagonaler

09. juni 2019 af mariestuart - Niveau: 8. klasse

Hej!

Jeg har virkelig svært ved at forstå rumdiagonaler og formlen, som man skal bruge. Er er eventuelt nogle, der vil forklare vedhæftede opgave? 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2019 af MatHFlærer

Kube=alle sidelængder er ens.

Dvs.

\begin{align*} \text{Rumdiagonal} &=\sqrt{\text{grunddiagonal}\cdot \text{h\o jde}}\\ &=\sqrt{|DF|^2+|FE|^2}\\ &= \sqrt{\sqrt{200}^2+10^2}\\ &\approx 17.32 \end{align*}

Her er |DF|=\sqrt{|DH|^2+|HF|^2}=\sqrt{10^2+10^2}=\sqrt{200}

Enheder er selvfølgelig i centimeter... 


Svar #2
09. juni 2019 af mariestuart

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Rumdiagonaler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.