Matematik

Grænseværdi

12. juni 2019 af meitner - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg sidder med en tværfaglig opgave, hvor jeg skal vise at grænseværdien for v er vmax . Der er dog ét trin jeg ikke forstår, hvordan man har omskrevet nemlig: 

\frac{Vmax*[S]}{K_M+[S]} = \frac{Vmax}{\frac{K_M}{[S]}+1}

Det kunne være en stor hjælp, hvis nogen kunne forklare, hvorledes man er gået fra venstre til højre udtryk!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2019 af Soeffi

#0. Du dividerer med [S] i tæller og nævner:

\frac{Vmax \cdot [S]}{K_M+[S]}=\frac{Vmax \cdot [S]/[S]}{(K_M+[S])/[S]}=\frac{Vmax}{K_M/[S]+1} 

Grunden til at man gør det er enten, at man vil have Vmax til at stå alene i tælleren, eller at man kun vil have [S] til at stå et sted.


Svar #2
12. juni 2019 af meitner

Ja okay, det havde jeg ikke lige tænkt på – tak for svar!


Skriv et svar til: Grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.