Fysik

Energibevarelse

12. juni 2019 af annahenriksenn - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg skal skrive en disposition til følgende: 

6. Energibevarelse
- Energibevarelse når noget brænder og varmer op

- Energibevarelse når en bold kastet op i luften

- Energibevarelse når en elektrisk pære brænder

- Energibevarelse når et atom henfalder og udsender en foton

Har lidt svært ved at forstå det, så håber nogen kan hjælpe. Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2019 af mathon

                              \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Energibevarelse n\aa r noget br\ae nder og varmer op:}\\ E_{kemisk}= E_{termisk}=E_{pot}+E_{kin}\\\\ \textup{Energibevarelse n\aa r en bold kastet op i luften:}\\ E_{mek}=E_{pot}+E_{kin}\\\\ \textup{Energibevarelse n\aa r en elektrisk p\ae re br\ae nder:}\\ E_{el}=E_{varme}+E_{lys}\\\\ \textup{Energibevarelse n\aa r et atom henfalder og udsender en foton:}\\ E_m=E_n+E_{foton}\quad m>n \end{array}


Svar #2
12. juni 2019 af annahenriksenn

er ikke sikker på at jeg forstår det? kan du uddybe det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2019 af ringstedLC

Et stykke brænde (træ) indeholder den kemiske energi som er i bindingerne i træets molekyler. Når du lægger det ind i pejsen el. brændeovnen, så nedbrydes træet til vand, kuldioxid og aske, der hver for sig har mindre kemisk energi i sine bindinger end træet havde. På grund af energibevarelsen må resten af energien defor blive omdannet til en anden form nemlig varme, lys og lidt knitren af ilden.


Skriv et svar til: Energibevarelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.