Matematik

Granithjul Danfoss tværsnit

18. juni 2019 af frisra (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej sp

Vi er nogle der er temmelig "lost". Hvordan løser man denne opgave?

I Danfoss Universe er der et granithjul, som drejer rundt på vand. Hjulet har en ydre diameter på 1,80 m og en indre diameter på 1,50 m samt en bredde på 0,45 m. rumfanget er 0,35cm3 og vægten er 2,7g

5.4 Lav en tegning af granithjulets tværsnit i målestoksforholdet 1:20

Hvad er et tværsnit og hvordan gør man?

På forhånd tak for ulejligheden og hjælpen med vores store dilemma:))))


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2019 af PeterValberg

Rumfanget er helt hen i vejret, - et massivt granit "hjul" med en ydre diameter
på 1,8 m og en indre på 1,5 m samt en bredde på 0,45 m vil have et rumfang
på noget mere end 0,35 cm3

Desuden er det, du kalder vægten sikkert massefylden for granit, - altså 2,7 gram pr. cm3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2019 af PeterValberg

Se < HER >, hvordan du beregner rumfanget af en cylinderrør 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
18. juni 2019 af frisra (Slettet)

Hej Peter
Rumfanget er som det skal være da det står opgivet i opgaven at det er på 0,35:)
Og uden at prøve på at være uhøflig må jeg lige sige at dit svar ikke rigtig har noget at gøre med det jeg spørger om? Jeg gentager mig selv “hvad er et tværsnit og hvordan gør man?”

Svar #4
18. juni 2019 af frisra (Slettet)

Men tak for linket:))

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2019 af PeterValberg

Tværsnit er det (den figur), der fremkommer, hvis du skærer granitringen over på tværs, - altså et rektangel på 30 x 45 cm
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
19. juni 2019 af frisra (Slettet)

Tak!!

Svar #8
19. juni 2019 af frisra (Slettet)

undskyld peter 

rumfanget er 0,35m3 ikke cm3, min fejl, mange undskyldninger og tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. juni 2019 af PeterValberg

#8 Ja, det er korrekt

V=\pi\cdot0,45\,m\cdot\left(\left(\frac{1,8\,m}{2} \right )^2-\left(\frac{1,5\,m}{2} \right )^2 \right )\approx0,35\,m^3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Granithjul Danfoss tværsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.