Fysik

Resistans og effekt

30. juli 2019 af Trojanskhest - Niveau: B-niveau

Hey sp

Hvordan vil en graf se ud hvis man skulle vise at effekten afhænger af resistansen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. juli 2019 af peter lind

Det kommer an på om du vil have det som funktion af strømstyrken eller spændingen

P = I*V =I*R*I = (V/R)* V = R*I2=V2/R

Under alle omsændigheder er det en parabel med toppunkt i (0, 0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. juli 2019 af Eksperimentalfysikeren

Hvis strømstyrken er konstant, vil effekten være proportional med modstanden: P = I2R, hvor det er R, der er den uafhængige variable, mens I2 er konstant. Grafen vil være en ret linie gennem orego og med positiv hældning = I2.

Hvis spændingsforskellen er konstant, er effekten omvendtproportional med modstanten: P = V2/R, hvor R igen er uafhængig variabel og V2 er konstant. Grafen er en hyperbel i første kvadrat og med akserne som assymptoter.


Skriv et svar til: Resistans og effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.