Matematik

Hjælp til at forkorte 3 brøker.

07. august 2019 af Kraes4 - Niveau: A-niveau

Hej,
Er der en der gider at forkorte disse 3 brøker, med hvert skridt så jeg kan se hvordan de kommer frem til resultatet?
Har siddet og bøvlet lige med dem, og har facit, men forstår ikke helt hvordan de kommer frem til det.

Vedhæftet fil: broeker.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. august 2019 af mathon

                          


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. august 2019 af mathon

                       \small \small \begin{array}{lllllllll} 1)&\frac{x^2y+xy}{x(x+1)}&=&\frac{x\cdot y\cdot (x+1)}{x\cdot (x+1)}&=&y&&x\notin \left \{ -1,0 \right \}\\\\ 2)&\frac{(x+3)^2}{2x^2+6x}&=&\frac{(x+3)\cdot (x+3)}{2x\cdot (x+3)}&=&\frac{x+3}{2x}&&x\notin \left\{ -3,0 \right \}\\\\ 3)&\frac{2(x-1)^2}{6x^2-6x}&=&\frac{2\cdot (x-1)\cdot (x-1)}{6\cdot x(x-1)}&=&\frac{x-1}{3x}&&x\notin \left\{ 0,1 \right \} \end{array}


Svar #3
07. august 2019 af Kraes4

Tak mathon, det hjalp en del!! Man faktorisere dem, og forkorter dem derved, er det korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. august 2019 af mathon

              Man faktoriserer brøkerne og forkorter dem derefter.


Svar #5
07. august 2019 af Kraes4

Yes, lige præcis. Mange tak! 


Svar #6
08. august 2019 af Kraes4

Hej Mathon.

Kan du hjælpe med en mere? 

Vedhæftet fil:brøk2.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. august 2019 af mathon


Skriv et svar til: Hjælp til at forkorte 3 brøker.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.