Matematik

Reduktion

12. august 2019 af anonym123123 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hvordan regner jeg de her ud?
A ) 2 (5a+8)-14
B) 6a- (3b+4a)

16 1/4 + 3 1/2
21 2/5 - 5 1/6

Og hvordan omskriver jeg blandet tal til decimal?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2019 af Mathias7878

A)

2\cdot (5a+8)-14 = 2\cdot 5a + 2\cdot 8 - 14 = > ?

B)

6a-(3b+4a) = 6a-3b-4a = \ ?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2019 af Mathias7878

16 \frac{1}{4} + 3\frac{1}{2} = 16 \frac{1}{4}+3\frac{2}{4} = \ ?

21\frac{2}{5}-5\frac{1}{6} = 21\frac{12}{30}-5\frac{5}{30} = \ ?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2019 af Eksperimentalfysikeren

Omregning af blandet tal til decimaltal foretages ved at dividere tælleren med nævneren og så samle tallet sammen af heltalsdelen, et komma og decimaldelen, der stammer fra brøkdelen:

\\3\frac{7}{8}= 3 + 0,875 = 3,875\\ 4\frac{2}{7}= 4 + 0,2857142857... = 4,2857142857...

Bemærk, at det sidste decimaltal er periodisk.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. august 2019 af mathon

                                 \begin{array}{lllll} \frac{1}{4}=0.25\\\\ \frac{1}{2}=0.5\\\\ \frac{1}{5}=0.2\\\\ \frac{1}{6}=0.1\bar{6}... \end{array}


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.