Matematik

Graf

18. august 2019 af Joke43 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg er tvivl om hvordan jeg finder a og b.

- Vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2019 af Eksperimentalfysikeren

Vælg et punkt på grafen. Gå 1 enhed til højre og aflæs, hvor meget, du skal gå opad for at komme til grafen igen. Så har du a.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2019 af ringstedLC

a) "1 hen og a op" metoden.

b) 

\begin{align*} f(2) &= y \text{ for }x=2 \end{align*}


Svar #3
18. august 2019 af Joke43 (Slettet)

Tusind tak! men jeg sidder stadig fast i hvordan jeg skal aflæse f(2)? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2019 af ringstedLC

#2, b) kan læses som: Hvad er y-værdien af grafen, når x = 2.

Læg en lineal vinkelret gennem (2,0) og aflæs y-værdien af dens skæring med grafen.


Svar #5
18. august 2019 af Joke43 (Slettet)

hmm er det så 4? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. august 2019 af oppenede

Grafen for en funktion har ligningen:
   y=f(x)

Punktet (2, 4) ligger på grafen, hvorfor der må gælde: 
   4=f(2)


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. august 2019 af Eksperimentalfysikeren

#5: Det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. august 2019 af ringstedLC

#5: Hvis du er sikker på det, er det godt. Du har forhåbentlig også fået a = 3 og der gælder:

\begin{align*} f(x) &= {\color{Red} a}x+b \\ f(x) &= {\color{Red} 3}x+b \\ f({\color{DarkGreen} 2})=4 &= 3\cdot {\color{DarkGreen} 2}+b \\ 4-6 &= b= -2 \\ b &= \text{ er }y\text{\,-v\ae rdien af grafens sk\ae ring med }y\text{\,-aksen, hvor}: \\ x &= 0\text{ (alle punkter p\aa \;}y\text{\,-aksen har }x\text{\,-v\ae rdien 0}) \\ &\text{Afl\ae s }b\text{ og tjek med udregningen} \end{align*}

Dette er Folkeskolepensum, der hurtigst muligt skal sidde helt fast.

Se mere her: https://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/funktioner/linear-funktion


Skriv et svar til: Graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.