Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

LIGEVÆGT BESTEMMES MED MATEMATISK METODE

27. august 2019 af MUHAMMMAD (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude, jeg sidder hermed en aflerving, som jeg ikke helt forsrtår. 

en venlig sjæl der kan hjælpe?

Denne opgave har de samme forudsætninger som opgave 3.1, men du skal nu arbejde med matematisk metode.

Antag igen, at efterspørgslen efter et bestemt produkt, x, afhænger af prisen på produktet på følgende måde:

[E(x) = 100 - 0,5x]

Antag tilsvarende, at udbuddet af produktet afhænger af prisen på følgende måde:

[U(x) = 25 + x]

Bestem ligevægtsmængden ved hjælp af matematisk metode.
Bestem tilsvarende ligevægtsprisen ved hjælp af matematisk metode.
Forklar, hvad den fundne ligevægt viser.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2019 af Dennis329324 (Slettet)

Ligevægtsmængden bestemmes ved, at sætte E(x)=U(x), så flyt U(x)*s værdier ovre på højresiden og løs førstegradsligningen. Anvend så den fundne x-værdi og indsæt den i E(x) eller U(x) for at finde ligevægtspris. 


Skriv et svar til: LIGEVÆGT BESTEMMES MED MATEMATISK METODE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.