Matematik

matematik ligninger

02. september 2019 af Kira988 - Niveau: C-niveau

Hey ville nogle hjælpe mig med at løse de her ligninger

Tak på forhånd!!!

Vedhæftet fil: fullsizeoutput_fac.jpeg

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2019 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september 2019 af mathon

                    


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. september 2019 af mathon

                    \small \begin{array}{llllll} a)&3x-8&=&2-x&\textup{add}\mathrm{\acute{e}}\textup{r }x\\\\ &4x-8&=&2&\textup{add}\mathrm{\acute{e}}\textup{r 8}\\\\ &4x&=&10\\\\ &x&=&\frac{10}{4}=\frac{5}{2}\\\\\\\\ b)&x-2x&=&2 \\\\ &-x&=&2\\\\ &x&=&-2\\\\\\\\ c)&\frac{x}{2}+3&=&\frac{x}{4}&\textup{multiplicer med 4}\\\\ &4\cdot \frac{x}{2}+4\cdot 3&=&4\cdot \frac{x}{4}\\\\ &2x+12&=&x&\textup{subtraher }x\\\\ &x+12&=&0\\\\ &x&=&-12 \end{array}


Skriv et svar til: matematik ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.