Matematik

Funktions forskrift

04. september 2019 af TGGYM - Niveau: B-niveau

Hey guys, jeg har brug for hjælp til en opgave hvor man skal finde grafen for en eksponentiel funktion. Opgaven er vedhæftet.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2019 af peter lind

Funktionen er af typen y=b*xa

Sæt x=3 og y=6 og du får en ligning i a og b

sæt tilsvarende x=5 og y = 24

Du har nu to ligninger med 2 ubekendte, som du kan løse

tip Del de to ligninger med hinanden og b går ud


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2019 af mathon

                           \small \begin{array}{llll} \frac{y_2}{y_1}=\frac{a^{x_2}}{a^{x_1}}\\\\ \frac{24}{6}=\frac{a^5}{a^{6}}=\frac{1}{a}\\\\ a=0.25\\\\ y=b\cdot 0.25^x\\\\ 6=b\cdot 0.25^3\\\\ b=\frac{6}{0.25^3}=384 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2019 af mathon

korrektion:
                           \small \small \begin{array}{llll} \frac{y_2}{y_1}=\frac{a^{x_2}}{a^{x_1}}\\\\ \frac{24}{6}=a^{5-3}=a^2\\\\ a=2 \\\\ y=b\cdot2^x\\\\ 6=b\cdot 2^3\\\\ b=\frac{6}{8}=0.75\\\\ y=0.75\cdot 2^x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

Se side 19 (102) & (103).

NB! I #1 er der en smutter - den angivne forskrift er forskriften for en potensfunktion. 


Skriv et svar til: Funktions forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.