Matematik

Reduktion

05. september 2019 af NinjaGrethe - Niveau: C-niveau
Hvordan reducerer jeg følgende udtryk? Jeg får det til 9x-3, men nspire siger 9x-21. Hvordan gør jeg? Gerne trin for trin.

Er ikke helt inde i metoden.

2x+3(x-4)-6(2-x)+3-2x

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllllll} 2x&+&3(x-4)&-&6(2-x)&+&3-2x\\\\ 2x&+&(3\cdot x-3\cdot 4)&-&(6\cdot 2-6\cdot x)&+&3-2x\\\\ 2x&+&3 x-12&-&12+6x+3-2x\\\\ 9x-21 \end{array}


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.