Matematik

forskrift

06. september 2019 af mastodont - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave: 

En funktion f er givet ved: 

f(x)= 3x+1. 

Bestem en forskrift for funktionen g givet ved g(x)= 4(f(x) 

Jeg har gjort således: 

g(x)=4(3x+1)

g(x)=12x+1 

Er det korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Metoden er rigtig, men du har glemt at gange 4 ind på samtlige led i parentesen.

g(x) = 4(3x + 1)  <=>

g(x) = 12x + 4


Svar #2
06. september 2019 af mastodont

Uh ha..rigtigt...tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.