Dansk

Hvad synes i om mit essay

06. september 2019 af Brugforskolehjælp - Niveau: 8. klasse

Hej, det her er mit første forsøg på at skrive en essay. Ville bare lige høre om der var noget jeg kunne rette. (ved godt jeg mangler afslutning)

Jeg, hader selfies

Du kender dem, de smører et falsk smil over ansigtet, perfekt vinkel. Klik. Filter er på. Upload. Jeg forstår det ikke, hvorfor skulle man have behov for at vise sit så “perfekte” liv? Det irriterer mig egentlig lidt, hvordan folk kan slippe afsted med at have et falsk liv på de sociale medier. Uploade falske billeder der er brugt flere timer på at photoshoppe. For at få det perfekte look, flest mulige likes you name it.

 Jeg er opvokset i denne her selfie generation, men jeg har aldrig rigtig kunne lide ideen, med at poste billeder af sig selv på nettet. Måske er det fordi jeg, ikke har forstået ideen bag det. Det eneste sociale medie jeg bruger er snapchat, da jeg syntes det er en god måde at socialiserer med folk på. Før jeg havde snapchat følte jeg mig lidt ude af klassens fællesskab, jeg havde ligesom ikke mulighed for at kommunikerer med mine klassekammerater. 

Men hvorfor har man trang til at uploade billeder af sig selv på nettet? Jeg ville sige, folk gør det for at få opmærksomhed. For at blive set og lagt mærke til. Man kunne også, have en dybere mening med det. Måske prøve at gøre en bestemt eller flere personer misundelige. Men hvorfor har man trang til at få opmærksomhed fra folk, man knap kender? Måske for at få anerkendelse af folk. Ligesom blive mere accepteret, fordi man er ligesom alle andre. Jeg vil da sige det er sejt ikke at være mainstream, men at kunne være anderledes. 

Nøgenbilleder. Et emne du sikkert har læst eller hørt om før. Det er blevet et meget størrer problem end det egentlig burde være. Jeg synes det er absurd, at folk kan finde på at sende nøgenbilleder af folk videre. Men personen der har sendt nøgenbilledet burde da også have en ide om at der ville være en mulighed for at det ville blive delt. Sådan jeg ser det er det, typisk piger der sender et billed af dem selv videre, de tænker måske ikke over hvilke konsekvenserne det kan have. Drenge bliver nemlig hurtigt fristed til lige at tage et screenshot, og sende det videre til sine venner. Og så kunne det nemlig ske at det ville blive lagt op på internettet. Hvilket jo endelig er skræmmende, at sende et billed videre til en person man troede man kunne stole på, og så sender de det bare videre! Taget i betragtning er vi jo også kun mennesker, vi har brug for en gang imellem at bryde regler. Men det her, det er ikke okay. Det billed kommer sikkert til at ligge på internettet for evigt. Og den pige skal altid gå med frygt for at blive genkendt. Dette er bare endnu en grund til at jeg ikke kan lide selfies.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2019 af Stygotius

Disse tåbelige, naive småpiger har selv været ude om det. De kunne da bare have ladet være med at bringe sig selv i disse situationer hvor billederne blev taget.


Svar #2
07. september 2019 af Brugforskolehjælp

Det har du selfølgelig ret i.

Skriv et svar til: Hvad synes i om mit essay

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.