Matematik

Hvordan differentiere jeg en ligning når det hele er opløftet i 4

09. september 2019 af Diekelmann (Slettet) - Niveau: A-niveau

ligningen ser sådan ud: h(x) = (7x^2 + 3)^4 

Jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg differentiere den

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2019 af StoreNord

Den ydre differentieret af den indre ----- ganget med den indre, differentieret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2019 af ringstedLC

Først; det er ikke en ligning, men en forskrift.

\begin{align*} h(x) &= g\left ( f(x) \right )\;,\;f(x)=7x^2+3\;,\;g(x)=x^4 \end{align*}

Du har en formel for differentiering af sammensatte funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2019 af StoreNord

Men #1 er nu god nok. Bare man forstår den.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

Se side 24 (136)


Skriv et svar til: Hvordan differentiere jeg en ligning når det hele er opløftet i 4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.