Matematik

Forkortelse af brøker

10. september 2019 af ChristyTric3e - Niveau: 9. klasse

Hej!

Jeg vil bare være sikker på, om jeg har forkortet denne brøk (se bilag) rigtigt- er overhovedet ikke sikker!

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2019 af Eksperimentalfysikeren

Det er helt korrekt, men du kan komme længere ved at sætte 2 udenfor en parentes i tælleren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

.


Svar #3
10. september 2019 af ChristyTric3e

#1 og #2

Vil det sige, at jeg skal dividere med 2 både i tællleren og nævneren?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

(16x + 32)/(8x + 16) = 

2(8x + 16)/(8x + 16) = 

2


Svar #5
10. september 2019 af ChristyTric3e

#4

Mange tak! 

Er dette så også korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

√(a2*b) giver ikke a*b. (Det ville det have gjort hvis b også havde stået i anden.)

Prøv i stedet at regne parentesen i tælleren ud. Så er der bagefter noget der kan forkortes væk.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Du skulle gerne komme frem til 9b.


Svar #8
10. september 2019 af ChristyTric3e

#7 

Hmmm. Jeg får 9a, men jeg tror fejlen er der, hvor der står a^2 


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

(3ab)2/(a2*b) =

9a2b2/(a2*b) =

9b


Svar #10
10. september 2019 af ChristyTric3e

#9 Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Forkortelse af brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.