Matematik

Andengradspolynomium

10. september 2019 af Kent123456 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave som lyder sådan:

Et andengradspolynomium har forskrifen g(x)= -2x^2+7x+k 

Det jeg skal er at bestemme k så diskriminanten bliver 0.

Nogen der ville kunne hjælpe med dette? Vil rigtigt gerne forstå det så er ikke bare ude efter et svar


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \text{En l\o sning}\Leftrightarrow d = 0&=b^2-4ak \\ k &=\;? \end{align*}


Svar #2
10. september 2019 af Kent123456 (Slettet)

Forstår ik helt /:


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. september 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} g(x)=-2\cdot x^2+7x+k\\ \begin{array}{lllll} &&&a=-2\\ &&&b=7\\ &&&c=k\\\\ \end{array}\\ \textup{diskriminanten}&d=b^2-4\cdot a\cdot c=0\\ &d=7^2-4\cdot (-2)\cdot k=0\\\\ &49+8k=0\\\\ &8k=-49\\\\ &k=\frac{-49}{8}\\\\ &k=-\frac{49}{8} \end{array}


Svar #4
10. september 2019 af Kent123456 (Slettet)

Tusind Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.