Matematik

Hvad skal jeg gøre for at finde ud af dette??

11. september 2019 af tobiasharbrugforhjælp (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Okay, så jeg har en aflevering, men der et spørgsmål, der drilller lidt, hvor jeg ikke helt kan finde ud af hvad jeg skal gøre?

Det lyder: Beskriv hvorledes antallet af indlæggelser kan forventes at udvikle sig i de følgende år...

Jeg har fået dette at finde ud af det med...

Indlæggelser hvert år:

År 2000 = 906

År 2001 = 785

År 2002 = 874

År 2003 = 890

År 2004 = 783

År 2005 = 970

År 2006 = 892

I alt er der 6100 indlæggelser. Svar venligst hurtigst muligt! Tak på forhånd!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2019 af peter lind

beregn gennemsnittet


Svar #2
11. september 2019 af tobiasharbrugforhjælp (Slettet)

Hvordan gør jeg nu det? hehe


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2019 af AMelev

Hvilke værktøjer har du til rådighed? Har I brugt lineær regression (bedste rette linje) i GeoGebra eller Excel?
Du kan plotte punkterne, men der er ikke et oplagt mønster i udviklingen.
Du kan evt. også lave lineær regression som bedste gæt på udviklingen, men fordelingen omkring den bedste rette linje er så spredt, at det reelt svarer til et rent gæt.

Ad #1. Jeg kan ikke umiddelbart se, at du kan bruge de gennemsnitlige indlæggelser i de enkelte år i perioden 2000-2006 til at forudsige udviklingen i de følgende år.


Svar #4
11. september 2019 af tobiasharbrugforhjælp (Slettet)

Så jeg skal bare prøve at finde gennemsnittet? Hvis det er det jeg skal, hvordan er det så nu jeg gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2019 af peter lind

#3 En elev i 8. klasse kender næppe tll regressionsanalyse

Jeg kan ikke se andet end at gennemsnittet er det bedste gæt. Kan du komme til noget bedre?

#4 Det totale antal indlæggelser delt med antal år


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2019 af AMelev

#4 Hvis du vil bestemme det gennemsnitlige antal indlæggelser pr år, skal du beregne
"Antal indlæggelser i alt" / "Antal år", men det fortæller ikke noget om udviklingen. Det fortæller kun, hvad du i gennemsnit kan forvente de følgende år, hvis der faktisk ikke er en udvikling.


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2019 af AMelev

#5 Enig, derfor spørger jeg også til værktøjerne.
Uanset, så vil et hvilket som helst bud på udviklingen være rent gæt.


Skriv et svar til: Hvad skal jeg gøre for at finde ud af dette??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.