Matematik

Undersøg om punktet ligger på cirklen

12. september 2019 af Lykke93 - Niveau: B-niveau

En cirkel er givet 

x^2+y^2-2x+4y-35=0

Undersøg om punktet P(5,3) ligger på cirklen. 

Jeg er fuldstændig lost omkring hvordan jeg skal gøre. 
Jeg kan ikke se hvordan den ligning skal ligne (x-a)^2+(y-b)^2=r^2 
Alt hjælp modtages med kyshånd 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2019 af peter lind

Du behøver ikke vise at det er en cirkel. Det spørges der ikke om. Du skal blot indsætte x=5 og y = 3 i ligningen og konsttere at det bliver 0


Svar #2
12. september 2019 af Lykke93

Så det derfor det ikke gir mening tusind tak for hjælpen. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2019 af mathon

#2
         \small \begin{array}{lllll} x^2+y^2-2x+4y-35=0\\\\ (x-1)^2+(y+2)^2=(\sqrt{40})^2&\textup{med inds\ae ttelse at punktkoordinater} \\\\ (5-1)^2+(3+2)^2\\\\ 16+25=41&\textup{hvorfor P \textbf{ikke} ligger p\aa \ cirklen }\\\\ \textup{giver da udm\ae rket god mening.}\\ \textup{At omskrivning ikke er n\o dvendig}\\ \textup{\ae ndrer ikke p\aa \ det meningsgivende.} \end{array}


Skriv et svar til: Undersøg om punktet ligger på cirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.