Matematik

differentialligning

15. september 2019 af AmiraKh - Niveau: A-niveau

Hej, jeg søger hjælp til at færdiggøre en opgave som handler om differentialligning.

Jeg har fået hjælp herinde en gang men fik ikke helt fat på hvordan jeg skal beregne opgaven. 

Jeg håber en sød stjæl vil hjælpe mig videre :)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2019 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} \textup{med }&y=\frac{C}{\sqrt{25-x}}\quad x<25\\ \textup{er}\\ &\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=C\cdot \frac{-1}{25-x}\cdot \frac{1}{2\sqrt{25-x}}\cdot (-1)=\frac{C}{2\cdot (25-x)\sqrt{25-x}}\\\\ \textup{og}\\ &\frac{1}{2}\cdot \frac{\frac{C}{\sqrt{25-x}}}{25-x}=\frac{C}{2\cdot (25-x)\cdot \sqrt{25-x}} \end{array}


Svar #3
15. september 2019 af AmiraKh

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.