Matematik

Statistik

15. september 2019 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe, er lidt på bar bund...


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2019 af peter lind

a) På din formelsamling side 41 nederst kan du se hvordan du opstiller sandsynlighed. Brug dit CAS værktøj til at beregne sandsynligheden

b) brug dit CAS værktøj til at finde sandsynligheden for at mindst 40 løg spirer. Er resultatet under 0,05 kan du klage


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2019 af AMelev

X = Antal forårsløg, der spirer
p = P(et forårsløg spirer) = ...
n = antal forårsløg, der undersøges
X ~ b(n,p)

a) n = ... 
X ~ b(...,... )
Bestem P(X = 25)

b) n = ...
Nulhypotese: H0: p = ....
Alternativ hypotese H1: p < ... (da kun en mindre sprireevne end den lovede vil give kunden grund til at klage)
Hypotesen testes på 5% signinfikansniveau med et venstresidet binomialtest.
Hvis P(X ≤ 40) < 5%, forkastes hypotesen, og kunden har (statsitisk set) grund til at klage.


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.