Matematik

Procent (udbyttet)

19. september 2019 af hellokitty3 - Niveau: A-niveau

En kemisk reaktion forløber. Ved start er der 1,25 mol af den begrænsende reaktant. Efter reaktion og oprensning er der dannet 0,85 mol af produktet. Beregn udbyttet, angiv svaret i procent (%).

Skal man trække 1,25-0,85*100


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2019 af Eksperimentalfysikeren

Nej, du skal finde ud af, hvor mange procent 0,85mol er af 1,25 mol. Det er under den forudsætning, at der går 1 molekyle af den begrænsede reaktant til at danne 1 molekyle af produktet.


Svar #2
19. september 2019 af hellokitty3

Det forstår jeg ikke altså jeg her fået 40 % men jeg forstår ikke din metode?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2019 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{llll} \textup{\textbf{Kun} 0.85 mol af 1.25 mulige mol har reageret;}\\ \textup{stadig under den i }\#\textup{1 n\ae vnte foruds\ae tning:}\\\\ &\eta =\frac{0.85}{1.25}\cdot 100\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Står der ikke noget om hvad det er for en reaktion?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2019 af Eksperimentalfysikeren

1,25-0,85*100 = 1,25 - 85 = -83,75

Det udtryk kan ikke give 40%

Du skal finde ud af, hvor mange procent produktet udgør af reaktansen. Det er P*100/R, som omtalt i #3.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Jeg tror der mangler nogle oplysninger i opgaven. Når man beregner det procentvise udbytte, plejer det at være noget med at tage mængden af det oprensede produkt (i gram) og dividere med det teoretiske udbytte.


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2019 af Eksperimentalfysikeren

#6 Ja, det er rigtigt. Det ser for mig ud til, at trådstarter har refereret opgaven korrekt, så det ser ud til, at opgavestilleren ikke har tænkt sig om.


Skriv et svar til: Procent (udbyttet)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.