Matematik

Kan nogen hjælpe

19. september 2019 af Bellevie (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

i tabellen er givet sammenhægen mellem  variable, x og y 

første tabellen siger sådan ud Q 1 2 5 6 8

anden tabellen siger sådan ud P 18 21 30 33 39 

a) opskriv en variabelsammehæng mellem x og y 

b) skriv denne variablesammenhæng som en funktion 

c) Bergen p når Q= 13

d) Bestem Q når p = 75


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2019 af StoreNord

Hvis Q er x-værdier og P er y-værdi er funktionens hældning,
                                                        a=\frac{21-18}{2-1}=\frac{3}{1}=3
Begyndelsesværdien, b kan findes sådan her:
                                                  f(1)= 3*1+b = 18 => b=18-3 = 15
                              


Svar #2
19. september 2019 af Bellevie (Slettet)

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2019 af mathon

              \small \small \begin{array}{llll} \textup{dvs}& P(Q)=3\cdot Q+15\\\\ &Q=\frac{P-15}{3} \end{array}


Skriv et svar til: Kan nogen hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.