Matematik

Løs ligningssystemet

21. september 2019 af William23 - Niveau: B-niveau

Jeg har fået at vide, at jeg skal løse mit ligningssystem:

-x + 3y = 6

2x + y = -5

Nogle der kan forklare mig hvordan man gør?

På forhånd, tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2019 af mathon

Isoler y i nederste ligning og og substituer dette udtryk for y i øverste ligning.

Herefter har øverste ligning én ubekendt, som du beregner.

Den fundne x-værdi indsættes i nederste ligning, hvorefter y isoleres.


Brugbart svar (2)

Svar #2
21. september 2019 af mathon

kontrolberegning:

                                   solve(-x+3y=6 and 2x+y=-5,{x,y})


Svar #3
21. september 2019 af William23

Hmmm

Kan du prøve at give et eksempel?


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. september 2019 af mathon

                             \small \begin{array}{lrll} &2x+y&=&-5\Leftrightarrow y=-5-2c\\\\ &-x+3\cdot (-5-2x)&=&6\\\\ &-x-15-6x&=&6\\\\ &-7x&=&21\\\\ &x&=&-3\\\\ &2\cdot (-3)+y&=&-5\\\\ &-6+y&=&-5\\\\ &y&=&1 \end{array}


Skriv et svar til: Løs ligningssystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.