Matematik

Modelopgave med andengradspolynomium

22. september 2019 af Mille9032 - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en opgave som lyder således:

Indlæg figuren i et passende koordinatsystem, og bestem en ligning for den parabel, der følger broens bue.

Der er også bilæg til opgaven.

Håber at I gider at hjælpe. På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2019 af StoreNord

Læg parablens fødder på x-aksen og toppunktet i (0,120).
Så ved du, af funktionen er:      f(x)=a(x+160)(x-160)        og f(0)=120


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. september 2019 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2019 af mathon

            \small \begin{array}{lllll} \textup{s\aa \ du har:}&f(x)=a\cdot (x-(-160))\cdot (x-160)\\\\ &f(0)=120=a\cdot (0-(-160))\cdot (0-160)\ \end{array}


Skriv et svar til: Modelopgave med andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.