Matematik

hjælp til beregning af bredde og længde

23. september 2019 af maria2016 - Niveau: 7. klasse

Hej, jeg har lidt svært ved målestoksforhold. Kan i hjælpe med at forklare mig, hvordan jeg beregner længden og bredden af det blå område i virkeligheden?

Der står i teksten: I det blå område der ligger ved den røde vej, skal der være fire rektangulære områder hvor der skal bygges boliger. Hvert område skal være 50 m bredt og 100 m lang.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2019 af ringstedLC

Du skal bruge en lineal til at måle, hvor langt 50 m på skalaen er. Skriv målet ned. Så måler du hvor langt det blå stykke er. Så har du:

\begin{align*} \text{L\ae ngde} &= \frac{\text{cm}_{\text{\,bl\aa }}}{\text{cm}_{\text{\,50 m}}}\cdot 50\text{ m} &= \;?\text{ m} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2019 af StoreNord

Jeg tror ikke du behøver at regne noget.
Du kan bare tage målene fra "målestokken" i kortet.
Det vil måske være smart at bruge en passer.


Skriv et svar til: hjælp til beregning af bredde og længde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.