Matematik

log lineær

24. september 2019 af bokaj123 - Niveau: A-niveau

Hej

Hvordan viser jeg at følgende gælder (se vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2019 af mathon

\small \begin{array}{lrlll} \textup{Du benytter princippet}\\ \textup{i logaritmering af:}&y&=&a^x\cdot b\\\\ &\log(y)&=&\log(a^x\cdot b)\\\\ &\log(y)&=&\log(a^x)+\log(b)\\\\ &\log(y)&=&\log(a)\cdot x+\log(b)\\\\ &\widehat{y}&=&\widehat{a}\cdot x+\widehat{b} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2019 af mathon

korrigeres til

\small \small \begin{array}{lrlll} \textup{Du benytter princippet}\\ \textup{i logaritmering af:}&y&=&x^a\cdot b\\\\ &\log(y)&=&\log(x^a\cdot b)\\\\ &\log(y)&=&\log(x^a)+\log(b)\\\\ &\log(y)&=&\log(x)\cdot a+\log(b)\\\\ &\widehat{y}&=&\widehat{x}\cdot a+\widehat{b} \end{array}


Svar #3
24. september 2019 af bokaj123

okay har 

yt-y = axa-1zb(xt-x) +   bxazb-1(zt-z)

altså den første afledte * (xt-x) og den anden gange zt-z men hvad så?


Svar #4
24. september 2019 af bokaj123

løsninger ser sådan ud, men forstår den ikke helt..


Svar #5
24. september 2019 af bokaj123

det bruges jo taylor approksimation?


Skriv et svar til: log lineær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.